Predstavlјeni uslovi učešća u Akcelerator programu koji uskoro počinje u Trebinju

Potencijalnim učesnicima Akcelerator programa, koji će Razvojna agencija Republike Srpske realizovati u Trebinju tokom avgusta i septembra 2021. godine, danas su na info danu detalјnije predstavlјeni uslovi učešća u programu, kao i iskustva učesnika iz ranijih programa.

Program je namijenjen početnicima u poslovanju koji imaju inovativne ideje i žele pokrenuti vlastiti posao, bilo da je riječ o proizvodnoj djelatnosti ili sektoru usluga. Rok za prijavu je 12. avgust 2021. godine nakon čega će stručna komisija ocijeniti da li pristigle prijave ispunjavaju formalne uslove za učešće, a konačan izbor učesnika programa biće poznat nakon prezentacije poslovnih ideja koja će se održati 19. avgusta. 

Program će se provoditi dva mjeseca a obuhvatiće besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz  određenih oblasti, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja i povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlјi i inostranstvu.

Najbolјe poslovne ideje biće nagrađene novčanim i nenovčanim nagradama.

Program u Trebinju Razvojna agencija Republike Srpske organizuje u saradnji sa Gradom Trebinje, Razvojnom agencijom grada Trebinja, Opštinom Bileća, Opštinom Gacko i Zavodom za zapošlјavanje Republike Srpske.