Poziv za prijavu malih lokalnih projekata za 2018.

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini objavila je godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za Male lokalne projekte (MLP) kojim direktno upravlja Ambasada Republike Češke u Sarajevu.

Projekti bi trebalo da budu usmjereni u sektore: 1) Održivi ekonomski rast (obnovljivi izvori energije); 2) Održivo upravljanje prirodnim resursima (sistemi vodosnabdevanja i kanalizacije); ili 3) Dobro upravljanje i ojačana demokratija. Svi projekti treba da promovišu ravnopravnost polova i poštuju životnu sredinu.

Sredstva obezbjeđena od strane Republike Češke za svaki projekat kreću se između 15 000 KM do maksimalnog limita od oko 37 500 KM. Sufinansiranje od strane podnosioca prijave ili drugih izvora je dobrodošlo.

Pravo na prijavu imaju: lokalne nevladine zajednice i neprofitne organizacije, lokalne akademske institucije koje rade na lokalnim projektima, međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne institucije, organizacije i agencije koje se bave lokalnim razvojnim aktivnostima, opštinske, regionalne ili nacionalne vladine institucije ili agencije zemlje primaoca koji rade na lokalnim projektima.

Rok za podnošenje prijedloga (u pisanoj i elektronskoj formi) je 29. oktobar 2017. godine. Detaljnije informacije možete pronaći OVDJE.