Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za finansiranje iz grantova EU

Međunarodna organizacija rada (ILO) u okviru projekta koji finansira EU “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, objavljuje Poziv za dostavljanje konceptnih prijedloga za učešće u konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava.
Poziv je otvoren do 30. avgusta 2016. godine za sve opštine i gradove u Bosni i Hercegovini (BiH), koji se mogu prijaviti u partnerstvu sa zavodima za zapošljavanje, akreditovanim obrazovnim institucijama, preduzećima, udruženjima građana uključujući lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikatima, privrednim komorama itd.
Cilj poziva je da utvrdi interes za učešće na javnom pozivu za dodjelu grantova u vrijednosti između 150.000 i 200.000 evra, koji će biti dodjeljivani u periodu od 2016. do 2018. godine.
Prijedlozi projekata trebaju biti fokusirani na stvaranje novih radnih mjesta i podršku lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.
Više informacija i potrebne obrasce možete pronaći na: http://ba.one.un.org/content/unct/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/poziv-za-dostavljanje-prijedloga-projekata-za-finansiranje-iz-gr/