Poziv domaćim firmama i institucijama za učešće na Investicionom forumu u Londonu

Ambasada BiH u Londonu u saradnji sa Developing Markets Assocciated (DMA) iz Londona, i uz podršku Ministarstva inostranih poslova BiH i FIPA, organizuje Investicioni forum „BiH – UK“ koji će se održati u Londonu, 18. aprila 2013. godine.

Očekuje se da će investicionom forumu prisustvovati oko 200 britanskih investitora koji su izrazili spremnost za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Prioritetni sektori za koje su britanski investitori iskazali posebno interesovanje su: proizvodnja, poljoprivreda, turizam, infrastruktura i energetski sektor.

Radni jezik foruma je engleski i neće biti simultanog prevođenja na bh. jezike.

Sve firme (kao i sve institucije) će same snositi troškove prevoza i smještaja, dok je organizator obezbijedio prevoz od aerodroma do hotela i mjesta održavanja Foruma.

Uzimajući u obzir da proces regulisanja viza za Veliku Britaniju traje 10 dana, pozivamo Vas ukoliko ste zainteresovani za učešće na Forumu da se prijavite najkasnije do 29. marta 2013. godine putem e-maila fipa@fipa.gov.ba, telefona 033/278 080 ili faksa 033/278 084.

Nakon što budemo imali Vašu potvrdu za učešće na Investicionom Forumu, spisak i kontakt detalje zainteresovanih bh. firmi ćemo dostaviti Ministarstvu inostranih poslova BiH koje će asisitirati u procesu regulisanja viza, smještaja u Londonu, i dati preporuke za avio prevoz do Londona.