Potpisani ugovori o sufinansiranju konsultantskih usluga

Razvojna agencija Republike Srpske sufinansiraće konsultantske usluge za dva preduzeća u Republici Srpskoj koja su ispunila uslove ranije raspisanog javnog poziva. Ugovore vrijedne 6.727 KM sa predstavnicima firme „Jovanović plast“ iz Teslića i „Sirius 2010“ iz Banje Luke i konsultantima danas je potpisao direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić.
On je precizirao da će se preduzeću „Jovanović plast“ koje se bavi proizvodnjom ambalaže od plastičnih masa sufinanirati konsultanska usluga za uvođenje ISO standarda, dok će preduzeće „Sirius 20101“ iz oblasti IT sredstva koristiti za konsultantske usluge radi uvođenja sistema kvaliteta.
“Nadamo se da će konsultanti dati maksimalan doprinos ovim preduzećima”, rekao je Đukić i podsjetio da je agencija od 2015. godine za sufinansiranje i finansiranje konsultantskih usluga raspisala pet javnih poziva i da je za te svrhe izdvojeno više od 40.000 KM.
Vlasnik preduzeća “Jovanović plast” Nikola Jovanović zahvalio je Razvojnoj agenciji Republike Srpske, ističući da će ovaj vid podrške njegovoj firmi olakšati uvođenje standarda ISO 9001 radi unapređenja tehnološkog procesa i izlaska na strano tržište.