Potpisani ugovori o dodjeli novčanih sredstava za najbolјe poslovne ideje

U Trebinju su danas potpisani ugovori o dodjeli novčanih sredstava pobjednicima Akcelerator programa koji je Razvojna agencija Republike Srpske organizovala u Trebinju tokom avgusta, septembra i oktobra ove godine.
Nagrađeno je svih 13 učesnika programa novčanim iznosima od 500 KM do 3500 KM. Za najbolјu poslovnu ideju proglašena je ideja Duška Lečića iz Trebinja“Proizvodnja solarnih sistema za grijanje” koji je osvojio nagradu u iznosu od 3.500 KM. Drugo mjesto i nagradu od 3.000 KM osvojila je Jelena Popović za poslovnu ideju “API komora”, dok je treće mjesto i nagrada od 2.500 KM pripalo Miroslavi Bodirogi za poslovnu ideju “Prirodna kozmetika”.

Akcelerator program u Trebinju Razvojna agencija Republike Srpske realizovala je u saradnji sa Gradom Trebinje, Razvojnom agencijom grada Trebinja, opštinama Bileća i Gacko i Zavodom za zapošlјavanje Republike Srpske.  
Program je namijenjen inovativnim početnicima u poslu i obuhvata obuku, savjetodavnu podršku, korišćenje prostora za rad u okviru poslovnih inkubatora, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnosti predstavlјanja pred potencijalnim investitorima, promociju i međunarodno povezivanje.