Potpisan sporazum o saradnji u provođenju Akcelerator programa u Istočnom Sarajevu

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić potpisao je danas sa prodekanom za nastavu Ekonomskog fakulteta Pale Mladenom Rebićem sporazum o saradnji na provođenju Akcelerator programa namijenjenog početnicima u poslu.

Partneri u provođenju programa, koji se četvrti put provodi na području Istočnog Sarajeva, su i Grad Istočno Sarajevo, opštine u sastavu Grada Istočno Sarajevo,  Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo i Zavod za zapošlјavanje Republike Srpske.

Javni poziv za učešće u programu biće objavlјen početkom aprila, a odabrani učesnici imaće priliku da prođu kroz intenzivnu dvomjesečnu obuku za sticanje preduzetničkih znanja i vještina, kao i mentoring „jedan na jedan“ za detalјnu razradu poslovnih ideja. Za najbolјe poslovne ideje predviđene su i vrijedne novčane i nenovčane nagrade, korišćenje besplatnog prostora za rad u okviru poslovnog inkubatora, mogućnost povezivanja sa potencijalnim investitorima, kao i podrška u pronalasku dodatnih izvora finansiranja.

Razvojna agencija Republike Srpske do sada je organizovala 9 programa koje je uspješno završilo 119 polaznika, a nagrađeno je 58 poslovnih ideja nagradama vrijednim više od 110.000 KM.

Exif_JPEG_420