Potpisan sporazum o formiranju Jadransko-dunavskog klastera u sektoru Moderno stanovanje

U okviru projekta Adriatic Danubian Clustering (ADC), u Mariboru je, 31.maja ove godine, potpisan Transnacionalni sporazum o formiranju Jadransko-dunavskog klastera u sektoru Moderno stanovanje.

Sporazum su potpisali predstavnici partnerskih organizacija, klastera i institucija podrške razvoju klastera zemalja koje učestvuju u ADC projektu.

U ime BiH, sporazum su potpisali Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, Klaster Drvo iz Prijedora, Drvo klaster iz Banje Luke i SD Energetski klaster iz Srpca. Sporzum su potpisali i predstavnici italijanskih regija Veneto, Friuli Venecija Đulija, Emilija Romanja, zatim slovenačke regije Podravje i Primorska, predstavnici Bugarske i Rumunije, te Grada Niša iz Srbije.

Narednog dana održan je sastanak predstavnika klastera i preduzeća u okviru sektora Moderno stanovanje i zemalja učesnica u projektu. Priliku da predstave svoj klaster imali su i predstavnici SD Energetskog klastera iz Srpca koji su na partnerskom događaju održali sastanke sa predstavnicima klastera iz Italije, Slovenije  i Rumunije.

ADC projekat sufinansira Evropska unija iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru programa Jugoistočne Evrope, u kojem Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća učestvuje kao partner ispred Bosne i Hercegovine.