Poslovni susreti privrednika i naučnih institucija Srpske, Španije, Italije i Francuske

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, prezentovala je juče u Sarajevu projekat „Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske“.
Privrednim subjektima sa ovog područja, kao i zainteresovanim institucijama, pružene su osnovne informacije o Mreži i dostupnim mehanizmima za uspostavljanje međunarodne poslovne saradnje.
U okviru prezentacije održani su bilateralni poslovni susreti privrednika, akademije i instituta iz Španije, Italije i Francuske, kao i subjekata iz Bosne i Hercegovine. Primarni cilj je bio uspostavljanje međunarodne saradnje između malih i srednjih preduzeća i drugih institucija iz sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane. Učesnici su imali priliku da promovišu svoje aktivnosti, proizvode i usluge, uspostave poslovne kontakte i pronađu potencijalne poslovne partnere.
Privredni subjekti i ostale institucije pokazali su veliko interesovanje za uspostavljanje međunarodne poslovne saradnje kroz projekat Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske, kao i za učešće na međunarodnim poslovnim susretima u narednom periodu. Takođe su definisani i načini saradnje između Agencije, Univerziteta i poslovnih subjekata na ovom projektu  u narednom periodu.