Poslovna zona spremna na jesen

Opština Stanari gradi poslovnu zonu kako bi privukla investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta. Kako navode u ovoj opštini, poslovna zona će biti spremna do septembra, a mogla bi obezbijediti posao za najmanje 150 ljudi.
Termoelektrana u Stanarima okosnica je razvoja najmlađe opštine u Srpskoj, ali ne smije biti i jedina, pa su nadležni odlučili da šansu daju zainteresovanim investitorima. Tri proizvodne hale već niču i do septembra oko 5.000 kvadrata biće na raspolaganju privrednicima.
– Treba da se završi do septembra, da bude vanjsko uređenje, parking, priključne saobraćajnice, kompletno opremanje od struje do vode – rekao je za načelnik opštine Stanari Dušan Panić.
Što prije biće raspisan i javni poziv investitorima sa cijenama zakupa koje su, kako kažu, najpovoljnije u okruženju.
– Gledalo se u okruženje da te cijene budu daleko povoljnije, niže i obrađivači koji su to preračunavali gledali su da to stimulativno djeluje na buduće investitore – istakao je Ostoja Stevanović, predsjednik SO Stanari.
Dragomir Vidović, odbornik, dodao je da je cijena prihvatljiva.
– Imajući u vidu, ako gledamo okruženje gdje je to znatno skuplje po kvadratu u okruženju. A, ako bude potencijalnih investitora gdje je to opravdano postoji mogućnost da se donese i druga odluka oko nižih cijena – dodao je Vidović.
Investitorima koji odluče da u Stanarima razviju posao opština će ponuditi pogodnosti zakupa, zavisno od toga koliko radnika zaposle. Razmišlja se i o varijanti da investitori sami grade poslovne objekte.
– Mi nudimo, a ima još u toj industrijskoj zoni tri gdje ćemo dati zemljište da potencijalni investitori prave kao što radi Derventa, Prnjavor, a nadam se da ćemo mi biti još povoljniji – dodao je načelnik opštine Stanari.
Za gradnju poslovne industrijske zone opština Stanari do sada uložila je više od milion maraka. Tim novcem pokriven je otkup zemljišta i izgradnja i kompletno opremanje proizvodno-poslovnih hala.

Izvor: ba.ekapija.com