Poslјednji događaji eDigiStars projekta

Svim dobrim stvarima dođe kraj. Tako i u slučaju eDigiStars projekta. Kako god, partneri su vrijedno radili da bi ostvarili uticaj sa projektom i promijenili budućnost za mnoge lјude starije od 50 godina. Partneri su razvili strategiju, inovativni sistem, teritorijalne akcione planove i preduzeli mnogo koraka kako bi napravili razliku za budućnost bejbi bumera. Sve aktivnosti tokom provođenja projekta su podijelјene sa javnosti i predstavlјene široj publici tokom naših događaja. Nažalost, kovid kriza nam nije dozvolila da održimo mnogo sastanaka uživo, ali ipak postali smo veoma dobri u organizaciji hibridnih događaja.

Poslјednji mjeseci u projektu bili su puni interesantnih i inspirativnih događaja. Partneri su 08. i 09. novembra održali završnu konferenciju i sastanak upravnog odbora projekta u hibridnom formatu. Konferencija je bila podijelјena na 3 sesije sa panelistima iz različitih zemalјa. Sesije su bile slјedeće:

  1. „Seniori na novoj stazi! | Radnici stariji od 50 godina, samozaposleni, oni koji traže posao i njihove mogućnosti na tržištu rada“
  2. „Koliko je dugo naše „ćebe“ za cjeloživotno učenje? | Razvoj vještina i kompetencija za starije od 50 godina u praksi”
  3. „Efekat digitalnog leptira na tržištu rada | Poslodavci i zaposleni pronalaze svoj put u digitalnom svijetu“.

Partneri u projektu su takođe prezentovali svoje teritorijalne akcione planove i diskutovali o održivosti projekta i budućim koracima. Partneri su održali svoj zadnji sastanak upravnog odbora da bi diskutovali o zadnjim koracima u provođenju projekta.

Mjesec kasnije partneri su organizovali zadnji onlajn eDigiStars info dan. Iskoristili smo priliku da prezentujemo rezultate i pozitivne povratne informacije iz eDigiStars inovativnog sistema, posebno iz CAMPUS treninga – 160 lјudi, iznad 50 godina starosti, sa 8 različitih teritorija, su obučeni za digitalne vještine.

Tokom događaja pozvali smo neke od učesnika obuke da podijele svoja iskustva i kako se osjećaju nakon završetka obuka.

Rekli su da ih je eDigiStars obuka učinila sigurnijim i radoznalim u vezi sa digitalnim svijetom. Vidjeli su da je moguće steći nove vještine i naučiti nešto novo, uprkos godinama. Polaznici su rekli da je obuka bila dobro organizovana i fokusirana na njihove potrebe. Sada su motivisani da započnu novi posao ili da uđu u digitalni svijet za preduzetnike.

Projektni partneri zatvaraju projekat srećni zbog napornog rada i uvjereni su da je eDigiStars napravio prvi korak ka svijetlijoj budućnosti za mnoge lјude starije od 50 godina.

Za više informacija provjerite naš website.