Pokrenut projekat „Studentsko preduzetništvo“

Pod motom “Tvoj uspjeh počinje sa tvojim idejama” pokrenut je trogodišnji projekat Studentsko preduzetništvo, koji realizuje Centar za istraživanja i studije GEA Banja Luka, a finansira ga Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/.
S ciljem saradnje sa univerzitetima u BiH, Centar za istraživanja i studije GEA je potpisao memorandume o saradnji sa Univerzitetom u Banjoj Luci, Univerzitetom u Sarajevu i Sveučilištem u Mostaru, čime je projekat i započeo.
– Projekat je namijenjen svim studentima sa tih univerziteta, koji su zainteresovani za ulaganje u sebe, razvoj preduzetničkog duha i pokretanje vlastitog biznisa, bez obzira na fakultetsko usmjerenje – ističu u Centaru za istraživanja i studije GEA.
U ovom centru ističu da će studentima u okviru projekta svake godine biti pružena stručna podrška kroz praktičnu školu preduzetništva kako bi što uspješnije pretočili svoje poslovne ideje u konkretne biznis planove.
Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva. Polaznici će dobiti sertifikat o učešću u školi, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje.
U Centru za istraživanja i studije GEA naglašavaju da će se za novčane nagrade godišnje dodjeljivati 36.000 dolara i to za devet najboljih i najperspektivnijih biznis planova.
Učesnici programa će učestvovati i u poslovnim forumima mladih, koji će biti organizovani svake godine radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora te međunarodnih organizacija.
Škola preduzetništva na sva tri univerziteta počinje početkom drugog semestra u školskoj 2011/.2012 godini i trajaće 16 dana tokom tri mjeseca. (SRNA)