Podrška mladim inovatorima Srpske

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas da bi inovatorstvo i inovatori trebalo da imaju svaku pažnju i veću podršku vlasti zbog značaja njihovog rada.
– U okviru sredstava koje ima naše ministarstvo možete računati na našu podršku, a i lobiraćemo u Vladi da se zbog potreba koje iskazuje inovatorski rad obezbjede veća sredstva – rekao je Kasipović na prijemu za mlade inovatore RS koji su učestvovali na Međunarodnom sajmu inovacija, znanja i stvaralaštva “Tesla fest”.
On je, ističući značaj inovatorstva, istakao da je važno i priznati taj rad, stvaralaštvo i energiju koja ga prati, koje je neophodno uložiti u inovaciju.
Ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić istakao je da treba animirati mlade za inovatorskim poslovima, naglasivši da ovo ministarstvo ima izuzetnu saradnju sa Savezom inovatora RS.
On je rekao da Ministarstvo nauke i tehnologije nastoji da prepozna i podigne mogućnosti, kako bi potreba za promocijom inovacija imala jedan kvalitetniji nivo.
Komić je na prijemu uručio i nagrade mladim inovatorima koji su dobili priznanja i nagrade na sajmu.
Na ovogodišnjem “Tesla festu” koji je održan od 12. do 15. oktobra u Novom Sadu iz Srpske su se predstavila 53 izlagača, učenici osnovnih i srednjih škola, koji su nagrađeni sa 17 medalja i dva specijalna priznanja. (SRNA)