Počinje obuka za samozapošljavanje u Modriči

U organizaciji Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i opštinske  razvojne agencije u Modriči, u četvrtak, 29.jula 2010. godine, u ovoj opštini počeće obuka za samozapošljavanje.
Obuka će biti održana u prostorijama Srpskog kulturnog centra sa početkom u 12 časova.
U okviru obuke biće održana tri modula, po četiri dana, na kojima će kandidati sticati preduzetnička znanja i vještine koje će im pomoći da svoju poslovnu ideju pretvore u isplativ posao.
Kandidatima koji uspješno prođu obuku, a čija poslovna ideja bude imala potencijala za pokretanje biznisa, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća pomoći će u izradi biznis plana neophodnog za dobijanje kredita kod Investiciono-razvojne banke RS. Oni koji pokrenu preduzeće, moći će računati na pomoć Agencije u vidu konsultantskih usluga u prvoj godini poslovanja.
Osim u Modriči, Agencija će obuku za samozapošljavanje do kraja godine organizovati i u opštinama Bijeljina, Doboj i Mrkonjić Grad. Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti u Agenciji ili na adresama lokalnih razvojnih agencija u ovim opštinama.