Početnicima u poslu predstavljene mogućnosti učešća u akcelerator programu

Razvojna agencija Republike Srpske predstavila je danas na info danu u Istočnom Sarajevu detalje javnog poziva za učešće u novom ciklusu akcelerator programa koji će tokom maja i juna biti održan na području Istočnog Sarajeva. Program je namijenjen početnicima u poslu koji imaju inovativne poslovne ideje koje žele pretvoriti u isplativ posao, a podrazumijeva besplatnu obuku tokom koje se stiču neophodna preduzetnička znanja i vještine, besplatnu mentorsku podršku, kao i nagrade za najbolje poslovne planove učesnika programa.

Javni poziv otvoren je do 19.aprila 2021. godine.

Potencijalnim učesnicima pojašnjen je način podnošenja prijava, uslovi za učešće, koncept programa, kao i dosadašnja iskustva Agencije u realizaciji ove aktivnosti.

O iskustvima učešća u prethodnim akceleratorima govorili su nagrađeni iz prvog  i četvrtog ciklusa Božana Savić i Đurđe Šilj. Oni su posebno naglasili važnost sticanja novih preduzetničkih znanja koja su ključna za pokretanje i vođenje sopstvenog posla.

Akcelerator program provodi se u Istočnom Sarajevu po drugi put, a partneri su Univerzitet u Istočnom Sarajevu – Ekonomski fakultet Pale, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Grad Istočno Sarajevo, opštine u sastavu Grada Istočno Sarajevo i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo. Predstavnici partnerskih institucija istakli su značaj ovog programa i spremnost da ova aktivnost postane kontinuirana.

Kompletan tekst javnog poziva možete preuzeti OVDJE.