Počeo novi ciklus obuka iz oblasti kontrolinga za preduzeća iz Republike Srpske

Novi ciklus obuka iz oblasti kontrolinga, koji Razvojna agencija Republike Srpske organizuje u okviru Evropske mreže preduzetništva u saradnji sa Međunarodnim udruženjem kontrolera ICV InternationalControllerVerein, počeo je 29. septembra u Istočnom Sarajevu i trajaće do kraja godine. U obuci učestvuju predstavnici 11 privrednih subjekata iz Zvornika, Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Srebrenice, Petrova, Bijelјine i Srpca, a koji su ispunili uslove javnog poziva.

Obuka obuhva teorijski i praktični dio i omogućiće kandidatima da ovladaju osnovnim znanjima iz oblasti kontrolinga i alatima i tehnikama koje će moći praktično primjeniti u preduzećima. Svi polaznici koji uspješno završe obuku dobiće odgovarajući certifikat.
Kontroling je njemačka metodologija upravlјanja preduzećem kojom se prikuplјaju poslovne informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih odluka kao što je izrada budžeta, strateško planiranje, obračun troškova i učinaka, interno informisanje i izvještavanje, planiranje investiranja i dezinvestiranja, analiziranje poslovanja preduzeća, uvođenja elektronske obrade podataka, posebna istraživanja.
U prethodna 4 ciklusa ovu obuku uspješno je završilo više od 40 predstavnika preduzeća širom Republike Srpske.