Održan završni ispit iz kontrolinga

Kandidati koji su odslušali svih 5 modula u oblasti kontrolinga imali su priliku da danas u prostorijama Razvojne agencije Republike Srpske polažu završni ispit iz kontrolinga. Devet kandidata ispunilo je uslov za polaganje, a svi kandidati su uspješno položili ispit. Kandidati će dobiti sertifikat o uspješno završenoj obuci koji izdaje Razvojna agencija Republike Srpske i ovlašteni ICV International Controller Verein.

Kontroling je njemačka metodologija upravljanja preduzećem kojom se prikupljaju poslovne informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih odluka kao što je izrada budžeta, strateško planiranje, obračun troškova i učinaka, interno informisanje i izvještavanje, planiranje investiranja i dezinvestiranja, analiziranje poslovanja preduzeća, uvođenja elektronske obrade podataka, posebna istraživanja.

Ovo je četvrti ciklus obuka iz oblasti kontrolinga koji Razvojna agencija Republike Srpske organizuje u saradnji sa Međunarodnim udruženjem kontrolera ICV InternationalControllerVerein, a u okviru Evropske mreže preduzetništva.