Počeli radovi na završetku saobraćajnice u Industrijskoj zoni “Celpak”

U Industrijskoj zoni “Celpak” u Prijedoru počeli su radovi na završetku saobraćajnice “C-106”. Projekat vrijedan  840.000 KM realizuje Grad Prijedor uz podršku Vlade Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je riječ o saobraćajnici koja prolazi kraj, uglavnom, stranih preduzeća koja zapošlјavaju oko dvije stotine radnika.

“Radi se o uređenju kanalizacije i pristupnih puteva do svake parcele čime ćemo trajno riješiti problem ovih investitora”, izjavio je novinarima Pavlović.

Direktor firme “Raundlajner” Osman Džamastagić je izjavio da firma ima trenutno 118 zaposlenih koji su bili suočeni sa problemom nedostatka kanalizacije.

“Pored toga, ova aktivnost je veoma dobro odjeknula kod njemačkog investitora jer mi naše proizvode izvozimo i van granica BiH odnosno svakodnevno ovdje imamo šest kamiona koji dovoze sirovinu ili odvoze robu”, rekao je Džamastagić.

Inače, u ovoj industrijskoj zoni imaju slobodne još dvije parcele koje bi uskoro trebale biti popunjene investicijom slovenačkog i domaćeg investitora.

“Nakon toga se otvara industrijska zona u Aerodromskom naselјu sa preko 100.000 kvadratnih metara površine gdje su u pripremi projekti za infrastrukturu i gdje su u toku pregovori sa jednim italijanskim investitorom koji na prostoru od 40.000 kvadratnih metara prostora planira zaposliti između 150-200 radnika”, rekao je gradonačelnik Pavlović.

On je dodao da će tu biti prostora za destak manjih investitora, kao i da je u budućnosti u planu otvaranje Industrijske zone Gornji Orlovci na oko 50 hektara, nakon završetka postupka uređenja imovinsko-pravnih odnosa.

Izvor: Grad Prijedor