Počele prijave za “Energy Globe Award”

Prijave nominacija za “Energy Globe”, nagrade iz oblasti zaštite okoline kojom se svake godine nagrađuju održive inovacije iz cijelog svijeta, počele su prošle sedmice i trajaće do 30.septembra ove godine.

Cilj “Energy Globe Award” je da uspješne, održive projekte predstavi široj publici i pokaže da za mnoge probleme iz oblasti zaštite okoline već postoje praktična rješenja.

I za 2014. godinu ponovo su traženi inovativni projekti i pametne tehnologije iz cijelog svijeta koji, s jedne strane štede resurse, a sa druge koriste obnovljive energetske izvore. Svako može nominovati projekat: fizičko lice, firma, škole, unverziteti, institucije. Nominacija je besplatna.

Najbolji projekti iz jedne zemlje biće nagrađeni nacionalnom “Energy Globe Award 2014”, a povodom Svjetskog dana okoline (5.juni) biće prezentovani na globalnoj “Energy Globe Online-Platformi”.

Internacionalni “Energy Globe Award” biće dodijeljeni za najbolje projekte u kategorijama Zemlja, Voda, Vazduh, Vatra i Mladi, a nagrade će biti uručene u okviru TV Gala večeri koja će se emitovati širom svijeta.

Nagrade su po 10.000 evra za svaku kategoriju.

Više detalja o nagradi, nominaciji, uključujući i formular za nominaciju i primjere projekata, mogu se naći na www.energyglobe.info/participation.(ekapija)