Počela obuka za pripremu i provođenje razvojnih projekata u Bileći

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić sa saradnicima prisustvovao je danas u Bileći početku seminara pod nazivom „Instrumenti za identifikaciju i pripremu razvojnih projekata“.  Seminar je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Opštinom Bileća, a namijenjen je zaposlenicima u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama, institucijama, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama koje se bave ekonomskim razvojem.
Cilj seminara je da ojača kapacitete lokalnih razvojnih agencija i lokalnih zajednica za efikasniju pripremu i provođenje razvojnih projekata prema EU metodologiji.
U radu seminara, koji će trajati tri dana, učestvuje 27 polaznika iz Bileće, Trebinja, Nevesinja i Berkovića. Riječ je o edukaciji koju Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća provodi kontinuirano širom Republike Srpske. Do sada je tu obuku uspješno završilo 219 polaznika iz 41 opštine i grada u RS.
Neposredno prije početka seminara delegacija Agencije na čelu sa direktorom Đukićem, razgovarala je sa menadžerom Opštine Bileća Mihajlom Vujovićem o mogućnostima za saradnju. Đukić je ovom prilikom upoznao domaćine sa planovima Agencije za naredni period, predviđenim aktivnostima, kao i mogućoj podršci Agencije Opštini Bileća na određenim projektima.