Počela obuka u okviru Programa podrške preduzetnicima sa poteškoćama u poslovanju

Zašto početi ispočetka i kako prevladati strahove i usmjeriti se prema uspjehu, tema su prvog modula u okviru Programa podrške preduzetnicima sa poteškoćama u poslovanju koji je danas održan u Razvojnoj agenciji Republike Srpske.
Program je organizovan u okviru projekta „Prihvatanje neuspjeha da bi se olakšalo pružanje „druge šanse“ preduzetnicima u Dunavskoj regiji“ – DanubeChance2.0, koji sufinansira Evropska unija iz fondova  ERFD, IPA i ENI u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.
Ovaj besplatan vid podrške namijenjen je početnicima u poslovanju, preduzetnicima sa poteškoćama, kao i onima koji žele da ponovo  pokrenu posao nakon neuspjeha. Cilj programa je pružanje podrške preduzetnicima u prevenciji krize, stvaranju  mogućnosti ponovnog pokretanja poslovne aktivnosti, informisanju o alternativnim izvorima finansiranja i promociji preduzetništva „druge šanse“.
U okviru današnjeg modula o svom preduzetničkom uspjehu i iskustvima učesnicima je govorio Miroslav Matić, direktor preduzeća „EastCode“ iz Banje Luke.
Programom su predviđena još tri modula koji će biti održani tokom marta i aprila.