Počela izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići

Gradonačelnik Igor Radojičić, direktor Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u BiH Piter Dafi i predstavnik Američke humanitarne i razvojne agencija Catholic Relief Services CRS-a za BiH Mark D’Silva ozvaničili su danas početak radova na završetku izgradnje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni u Ramićima. Ukupna vrijednost projekta je 925.000 KM, a izvođač radova je firma Hidro-kop iz Banje Luke.
-Zahvaljujem se našim partnerima USAID i CRS  koji su obezbijedili dio sredstava za ove radove. Grad Banja Luka obezbjeđuje 415.000, a naši partneri 510.000 maraka – naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić.
Radovi obuhvataju izgradnju saobraćajnica ukupne dužine 468 metara sa kompletnom infrastrukturom, izgradnju javne rasvjete na dužini od 2.000 metara unutar Poslovne zone, uređenje građevinskog zemljišta koje graniči sa predmetnim sabraćajnicama, kao i zasipanje napuštenog odvodnog kanala.
– Ovo se uklapa u naše prioritetne ciljeve, a to su podrška zapošljavanju i podrška razvijanju novih industrijskih kapaciteta. Poslovna zona treba da se širi i upravo je u toku licitacija za prodaju nekoliko objekata i parcela. Završetkom ove infrastrukture dobićemo nove prostore za potencijalne ulagače – zaključio je gradonačelnik Radojičić.
Direktor USAID-a u BiH Piter Dafi je istakao kako je ovo jedan od projekata koji rade sa Gradom Banja Luka na unapređenju poslovnog okruženja.
– Radimo na tome da obezbijedimo bolje uslove za investicije. Sada smo ovdje kako bi unaprijedili infrastrukturu potrebnu za otvaranje novih preduzeća. Za privlačenje novih investicija potrebno je mnogo truda i rada – kazao je Piter Dafi i izrazio nadu da će se kroz koju godinu u Poslovnoj zoni otvoriti još više preduzeća koja će zapošljavati nove radnike.
I predstavnik CRS-a za BiH Mark D'Silva je izrazio svoje zadovoljstvo što njegova organizacija učestvuje u ovom projektu koji se finansira sredstvima Vlade SAD i Grada Banja Luka.

Izvor: Grad Banja Luka