Pobjednici Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju kod resornog ministra

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Jasmin Komić i pomoćnica ministra za tehnologiju, Biljana Vojvodić, primili su danas pobjednike Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju (TNTI 2011), koje je nedavno održano u Banjoj Luci.

U kategoriji „Realizovane inovacije“ TNTI prvo mjesto pripalo je timu „Iluminator“, drugo „Celulozi“, treće ekipi „Bonem“, odnosno četvrto timu „Hidraulika. U kategoriji  „Inovativne ideje“ prva nagrada je pripala timu „Krajina“, druga ekipi „Planina“, a treća nagrada otišla je u ruke „Ideji“.

Za pobjednike takmičenja Ministarstvo nauke i tehnologije RS obezbjedilo je fond nagrada u iznosu od 35.000 KM.

Ministar Komić je naglasio da je značaj TNTI u tome što na širem planu promoviše preduzetništvo i razvija inovativne sposobnosti i nove tehnologije te zajedno sa ostalim poslovnim i infrastrukturnim mehanizmima društva zasnovanog na znanju, iz godine u godinu daje sve konkretnije i konkurentnije ponude domaćem i stranom tržištu.

Pomoćnica ministra za tehnologiju Biljana Vojvodić dodala je da konkurs za ovogodišnje, četvrto po redu „Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju“, raspisan 1. jula ove godine, a na konkurs je pristiglo 42 takmičarska tima iz Republike Srpske sa, najmanje, po tri člana u svakom timu.

Finale Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju organizovalo je Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske  u saradnji sa Inovacionim centrom Banja Luka, Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privrednom komorom Republike Srpske te univerzitetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.