Pobjednici Takmičenja za najbolju fotografiju o preduzetništvu pod nazivom “Moć mašte”

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) organizovala je u okviru „Globalne sedmice preduzetništva 2012“ Takmičenje za najbolju fotografiju o preduzetništvu pod nazivom „Moć mašte“.
Na konkurs je pristiglo 49 fotografija od isto toliko autora. Komisija u sastavu: Ranko Markuš, u ime YEP Projekta (SDC), predsjednik komisije, Zoran Galić, u ime VizArt Filma, član i Katarina Babić Janković, u ime RARS-a, član, na osnovu utvrđenih kriterijuma, odlučila je da prvo mjesto i novčanu nagradu od 400 KM dodijeli fotografiji pod nazivom „Ideje oko nas“, autora Nenada Kovačića iz Banje Luke.

Fotografija je nastala na izložbi 250.000 knjiga u Londonu, gdje su posjetioci imali pravo prelistati svaku i ponijeti sa sobom onu koja ih zaokupi najduže.Ideje se nalaze svuda oko nas. Nekada trebamo biti vješti da se pronađemo u nekoj priči, koja bi razbuktala maštu i upalila sijalicu kod nas.
Drugo mjesto i novčanu nagradu od 300 KM osvojila je fotografija pod nazivom „Turn your ideas into profit“, autora Harisa Handže iz Sarajeva.

Cilj fotografije je da ohrabri preduzetnički duh simbolično pokazujući kako je moguće ostvariti profit realizacijom vlastitih ideja.
Treće mjesto i novčanu nagradu od 200 KM osvojila fotografija pod nazivom „Znanjem do vrha“, autora Sanje Friščić iz Banje Luke.

Znanje – danas često potcijenjen saputnik na putu ka vrhu. Uz dovoljno znanja, istrajnosti, kreativnosti i inovativnosti, moguće je napraviti promjene i ostaviti neizbrisiv trag iza sebe.
Nagrađeni radovi nastavljaju takmičenje na globalnom nivou na Drugom međunarodnom foto takmičenju u okviru „Globalne sedmice preduzetništva“ gdje konkurišu za jednu od vrijednih robnih nagrada.
Takmičenje je organizovano u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).
Globalna sedmica preduzetništva predstavlja inicijativu koja treba da inspiriše mlade osobe širom svijeta da svoje ideje, kreativnost i maštu pretvore u preduzetnički poduhvat. Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća četvrti je put domaćin za Bosnu i Hercegovinu ove manifestacije koja će ove godine biti održana od 12. do 18. novembra.