Pčelica“ pobjednik TV serijala „Naš biznis“

Pobjednik druge sezone serijala RTRS „Naš biznis“ je tim „Pčelica“ koji čine Dejan Stević i Saša Janjušić iz Doboja. Oni su dobili najviše glasova stručnog žirija koji su činili: Maja Knežević iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Milena Lepir iz Privredne komore Republike Srpske, Mario Milanović direktor Univerzitetskog preduzetničkog centra, prof. dr Jovo Ateljević sa Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci i Vladimir Ćorda iz Inovacionog centra Banja Luka.
-Bili smo sigurni u pobjedu. Ne želim da zvučim previše samouvjereno, ali jednostavno sam imao osjećaj da ćemo mi osvojiti glavnu nagradu. Vidio sam taj novac u našim rukama i znao da ćemo uskoro pokrenuti posao – izjavio je Dejan Stević nakon finalne emisije koja je uživo prikazana na programu RTRS u nedjelju, 4.decembra.
-Vjerovao sam u pobjedu, ali sam bio zaista zbunjen kada sam dobio i potvrdu da smo baš mi osvojili najviše glasova žirija. Zahvaljujem se Radio-televiziji RS što nam je dala šansu da pokažemo da i mladi ljudi u Republici Srpskoj imaju dobre ideje i da se svi mi uz malo više truda možemo pokrenuti sa mrtve tačke – dodao je Saša Janjušić.
Tim „Pčelica“dobio je ukupno 27 bodova, sedam više od drugoplasirane ekipe „Biodizel“. Na trećem mjestu sa 17 bodova je tim „Oldtajmer“, na četvrtom sa 16 bodova tim „Piroliza“, peto mjesto sa 15 bodova zauzeo je tim „Suvenir“, a najmanje bodova imao je tim „Višnja“ 10.
Svjetlana Banduka i Vlado Pijunović su u napetoj završnici saznali da su zauzeli drugo mjesto. Priznaju da su se nadali pobjedi, ali ni drugo mjesto ne vide kao neuspjeh.
-Kroz cijeli serijal naučili smo mnogo i od naše ideje ne odustajemo. Čestitamo pobjednicima i nadam se da će uskoro pokrenuti svoj biznis – rekla je Svjetlana Banduka iz tima „Biodizel“.
Generalni direktor Radio-televizije RS Dragan Davidović pobjednicima je uručio ček od 10.000 maraka.
-Poslije velikog uspjeha prve sezone serijala, veliko nam je zadovoljstvo da smo i u drugoj sezoni postigli isti, ako ne i veći uspjeh – istakao je Davidivić.
NLB Razvojna banka Banja Luka pobjednicima daje kredit od 30.000 maraka kojem će biti otpisana pripadajuća kamata.
Poslovnim obrazovanjem, sajamskim predstavljanjem i poslovnim informisanjem ukupne vrijednosti do 5.000 maraka pobjednike i finaliste nagrađuje Privredna komora Republike Srpske.
Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća za pobjednike je obezbijedila novčani iznos na ime minimalnog osnivačkog kapitala društva sa ograničenom odgovornošću, te novčani iznos na ime troškova registracije društva.
Univerzitet u Banjaluci finaliste nagrađuje savjetodavnom ulogom tokom izgradnje biznisa i obukom na programu za poslovnu simulaciju TOPSIM.
Inovacioni centar Banjaluka za najbolji tim ili timove čija ideja predstavlja inovaciju obezbjeđuje ugovor za boravak u poslovnom inkubatoru, a Ekonomski fakultet Banja Luka svim finalistima obezbjeđuje besplatno učešće na naučnim skupovima u trajanju do godinu dana.
Svi finalisti osvojili su i vikend boravak za dvije osobe u Banji Vrućici.