Partneri u ACCELERATOR projektu razmijenili iskustva

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća učestvovali su na šestom sastanku partnera u projektu ACCELERATOR   koji je održan 16. i 17. maja 2018. godine u Mariboru. 

Domaćin sastanka bili su Tehnološki park Ljubljana i Institut za istraživanje preduzetništva iz Maribora, koji su partneri u projektu.
Na sastanku su predstavljene realizovane aktivnosti  i podijeljena iskustva u okviru radnog paketa 4. koje se odnose na implementaciju  akcelerator pilot programa u Republici Srpskoj i zemljama članicama projekta.
Takođe, projekat ACCELERATOR je predstavljen na PODIM konferenciji,  na kojem je bio obezbijeđen i  izložbeni prostor, gdje su održani interaktivni sastanci sa stejkholderima  projekta. PODIM je najveća i vodeća konferencija na temu preduzetništva, startapova i inovacija u alpsko-jadranskom području.
Projekat ACCELERATOR, odnosno „Razvoj akceleratora za obezbjeđenje boljeg pristupa finansiranju za inovativna MSP“, sufinansiran od strane Evropske unije kroz Interreg Dunavski transnacionalni program, iz sredstava ERDF i IPA fondova, okuplja 15 partnera iz 9 zemalja.