Otvoreni Jahorinski poslovni dani

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić otvorio je juče na Jahorini Treću naučno-stručnu konferenciju “Jahorinski poslovni dani preduzetništva, gastronomije i turizma 2014”, čija je glavna tema “Inovativnost i preduzetništvo u turizmu”.

– Moramo se ugledati na EU i njene projekte koji vode ka otvaranju novih radnih mjesta, i u kojima veliku ulogu igraju inovatinost i kreativnost – poručio je Komić.
On je istakao da RS posvećuje veliku pažnju inovativnim aktivnostima i naučno-istraživačkom radu, što je sadržano i u Strategiji naučno-tehnološkog razvoja Republike.
Prema njegovim riječima, u RS treba intenzivnije raditi na razvoju posredničke infrastrukture, kao i osnivanju inovacionih centara, od kojih se jedan već gradi u Istočnom Sarajevu.
Organizatori ovog skupa su Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici, a suorganizatori i pokrovitelji su resorna ministarstva u Vladi Republike Srpske, Vlada Zeničko–dobojskog kantona, grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar “Jahorina”.