Otvoren Sajam učeničkog preduzetništva

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i norveški Program učeničkog preduzetništva (Business Innovation Programs – BIP) organizovali su danas u banjolučkoj Tehničkoj školi Sajam učeničkog preduzetništva. Na sajmu učestvuje 60 učeničkih preduzeća sa oko 350 učenika iz 14 srednjih škola iz Republike Srpske i FBiH. Gosti sajma su učenici škole iz Dalja (Hrvatska) koji neće biti u takmičarskoj konkurenciji. 
Stručni žiri ocijeniće sve učesnike i proglasiti najbolje u tri kategorije: najbolji štand i logo, najbolji proizvod/usluga i najbolji biznis plan. Za pobjedničke ekipe obezbijeđene su nagrade, a isti sajam održaće se 7. aprila i u Sarajevu gdje će svoje proizvode predstaviti 18 škola kroz 90 preduzeća i oko 500 učenika.
Prema riječima direktora Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinka Đukića, program predstavlja odličnu priliku da mladi ljudi steknu određena znanja iz oblasti preduzetništva, provjere kako to izgleda u praksi i eventualno izaberu preduzetništvo kao buduće životno i profesionalno opredjeljenje.
– Prije svega, bitno je da imaju poslovnu ideju i odlučnost da je provedu, a dalje se sve može realizovati –  rekao je Đukić.