Otvoren sajam „Naše je bolje“

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je juče u Bijeljini, gdje je otvorila Sajam domaćih proizvoda „Naše je bolje“, da na tržištu postoji kvalitetna ponuda domaćih proizvoda koje treba kupovati jer je to dobro i za privredni ambijent i za zdravlje ljudi.
„Pokušavamo da svi zajedno podižemo svijest o važnosti zaštite domaće proizvodnje, ali i svijest naših građana da kupujemo naše proizvode. Mi možemo da se pohvalimo našom ponudom koja je kvalitetna“, rekla je Cvijanovićeva na otvaranju sajma u Etno-selu „Stanišići“.
Ona je naglasila da bi svi zajedno trebalo to da razumiju i da kupuju svoje, domaće proizvode.
„Moramo da nađemo način da svoje proizvode ispromovišemo, ali i da širimo svijest koliko je važno za naš privredni ambijent, a i za naše zdravlje da koristimo ono što je proizvedeno kod nas uz sve potrebne kontrole i standarde“, naglasila je Cvijanovićeva.
Ona je istakla da je ovaj sajam uspješan jer predstavlja način da se uspostavi bolji poslovni ambijent, dobra saradnja među privrednicima i svi zajedno da promovišu ekonomski patriotizam.
„Broj izlagača, kojih je više od 90, pokazuje da postoji interes. Veoma je važno da se od sajma do sajma javlja sve veći broj ljudi koji žele da predstave svoje proizvode“, napomenula je Cvijanovićeva.
Cvijanović je rekla da Republika Srpska na različitim lokacijama, a danas u Bijeljini, pokušava da napravi ovakve događaje, dodajući da je pokrovitelj ovog sajma Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, te da je imala priliku da podrži ovaj, kao i mnoge druge slične događaje.
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić istakla je da je namjera bila da se skupi što veći broj privrednika.
„U tome smo uspjeli. Možemo da vidimo veliki broj izlagača iz raznih oblasti naše privrede, a svi smo tu da bismo podržali rad privrednika i razvoj naše privrede. Resorno ministarstvo uvijek je bilo i biće tu za privrednike kako bismo zajedničkim snagama rasli i razvijali privredu, da otvaramo radna mjesta i stvaramo što bolji ambijent za život u Republici Srpskoj“, rekla je Gašićeva novinarima.
Ona je dodala da očekuje da će današnjim susretom privrednika biti ostvareni kontakti među njima i da istovremeno pokažu šta imaju, šta ima Republika Srpska i da tu ponudu što više približe potrošačima.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je predsjedniku Cvijanovićevoj i Gašićevoj za organizaciju ovakvog skupa u Bijeljini.
„Ovi proizvođači su istovremeno pokazali da mogu proizvesti ono što može biti i na našem terenu, ali i vani“, rekao je Mićić i naglasio da proizvođačima treba pružiti svaku moguću podršku.
Sajam u Etno-selu „Stanišići“ organizovan je u okviru kampanje „Naše je bolje“, koju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske sprovodi s ciljem promocije domaćih proizvoda i jačanja privrednih aktivnosti u Srpskoj.
Nakon otvaranja sajma predsjednik Republike Srpske Željkao Cvijanović sastala se sa rukovodiocima preduzeća od republičkog značaja u sjedištu Fonda PIO Republike Srpske.

Izvor: SRNA