Otvoren „INOST mladih 2015“

U Domu omladine u Banjoj Luci danas je otvorena 17. po redu Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva “Inost mladih 2015” na kojoj će se predstaviti oko 500 učesnika sa 350 eksponata iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine i Švajcarske. 

Izložbu tradicionalno organizuju Savez inovatora RS i Udruženje inovatora Grada Banja Luka, a podržala je i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Izložbu je otvorio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić naglasivši da je riječ o respektabilnoj manifestaciji koja daje mogućnost mladima da predstave svoju inovativnost. Osim Vlade RS, odnosno Ministarstva nauke i tehnologije, podršku organizovanju izložbe dali su i Grad Banja Luka, Privredna komora RS i Gradska razvojna agencija.

Na izložbi učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, ali i drugi inovatori u okviru tri zadate teme: računarstvo, informatika i slobodna tema. Njihove radove ocijeniće stručni žiri, a najuspješnijima biće uručene nagrade. Manifestacija će trajati do 17. aprila.