Otvоren biznis inkubator u Prijedoru

U Poslovnom centru Prijedor  su završeni radovi na adaptaciji prostora u okviru  projekta “Razvojem preduzetničke infrastrukture do boljeg poslovnog okruženja”.
Opšti cilj  ovog projekta ,čija je ukupna vrijednost oko 133.200 KM,  je poboljšanje poslovnogokruženja na području grada Prijedor dok je specifični cilj podsticanje samozapošljavanja i unaprijeđenje  konkurentnosti malih i srednjih preduzeća   kroz razvoj poslovne infrastrukture na području grada Prijedora.
Sredstva u iznosu  od 33.579  KM  obezbijedio je Grad Prijedor dok ostalo predstavljaju bespovratna sredstva obezbijeđena od strane Evropske unije putem projekta Lokalni integrisani razvoj (LIR), koji implementira UNDP BiH i Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija.
Vođa projektnog tima  Zinajda Hošić je novinarima izjavila da je u okviru ovog projekta uređeno oko 232 kvadratna metra poslovnih prostora koji su raspoređeni u 12 kancelarija i jednom velikom salom za sastanke i edukacije i namijenjene su privrednim subjektima iz oblasti kreativne  i inovativne industrije.
„ Za ovaj biznis inkubator , koji je potpuno ifrastrukturno opremljen, predviđeno je donošenje pravilnika za ulazak u ovaj centar koji treba da propiše uslove pod kojima će privredni subjekti koristiti poslovne prostorije u ovom centru“, izjavila je Hošićeva.
Ona je potvrdila da će visina zakupnine za početnike  u prvoj godini biti 35 odsto, a  u drugoj 40 odsto  od  devet KM kolika je cijena prostora po metru kvadratnom u ovoj poslovnoj zoni.
„ Ovim projektom su uređene kancelarije koje će iznajmljivanjem pod povoljnim uslovima omogućiti aktiviranje kreativne industrije na području grada i mi ćemo podržavati sve aktivnosti koje se dalje budu ovdje provodile po razvojnim ciklusima“ , izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.
Implementator projekta je Grad Prijedor, a podržan je bespovratnim sredstvima Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 2016/2017.
U ovom prostoru će se organizovati  edukacije za zainteresovane subjekte iz oblasti inovativnog menadžmenta, upotrebe IT alata u biznisu, dostupnih programa za razvoj inovacija i kreativne industrije.