Opština Stanari osniva lokalnu razvojnu agenciju

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić sa saradnicima razgovarao je danas u Banjoj Luci sa predstavnicima Opštine Stanari o inicijativi ove lokalne zajednice da osnuje agenciju za razvoj.
– Agencija, kao koordinator mreže za lokalni ekonomski razvoj u Republici Srpskoj, podržava i podstiče jačanje postojećih i osnivanje novih lokalnih razvojnih agencija jer je to dodatni mehanizam podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Lokalne razvojne agencije na najbolji način mogu kreirati i realizovati aktivnosti prema specifičnim potrebama svoje sredine. To su operativna tijela koja, između ostalog, koordinišu saradnju lokalnih organa vlasti sa republičkim institucijama i organizacijama, kao i međunarodnim donatorima – istakao je Đukić.
Predstavnici Opštine Stanari naglasili su da bi buduća agencija bila fokusirana na pružanje različitih vidova poslovne podrške preduzetnicima i preduzećima, od poslovnog planiranja i poslovnog savjetovanja, do izrade strateških razvojnih dokumenata i promocije preduzetništva.
Prijedlog o osnivanju razvojne agencije uskoro bi se trebao naći pred odbornicima lokalne skupštine.