Opština Šamac zainteresovana za saradnju

Predstavnici Opštine Šamac posjetili su danas Republičku agenciju za razvoj malih i srednjih preduzeća gdje su sa direktorom Marinkom Đukićem i njegovim saradnicima razgovarali o mogućnostima za uspostavljanje saradnje.
Načelnika Odjeljenja za privredu Svetozara Jevđića i načelnika Službe za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i selo Predraga Nedića zanimalo je koje aktivnosti Agencija trenutno provodi i koji su to projekti na kojima bi se u narednom periodu moglo intenzivnije sarađivati.
Direktor Đukić izrazio je spremnost da Agencija u skorije vrijeme organizuje obuku iz oblasti identifikacije i pripreme projekata prema EU metodologiji za opštinu Šamac i susjedne lokalne zajednice. Takođe je dogovorena posjeta Agencije Šamcu kako bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja poslovne zone za šta ova opština ima potencijala.
Đukić je rekao da se i u saradnji sa ovom lokalnom zajednicom može raditi na povezivanju preduzeća i srednjih škola s ciljem organizovanja praktične nastave na radnom mjestu što je dio aktivnosti programa Prilika plus. Predstavnici opštine Šamac upoznati su i sa podrškom koju preduzeća u Republici Srpskoj mogu dobiti kroz Evropsku mrežu preduzetništva, a dogovorena je i mogućnost organizovanja info dana za privrednike sa ovog područja kada bude raspisan novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kroz projekat „Challenge to Change“.