Opština Prijedor podstiče zapošljavanje

Opština Prijedor raspisala je tri javna poziva za dodjelu 320.000 KM podsticaja iz budžeta kroz projekte predviđene Strategijom razvoja opštine.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Prijedor Boro Vojvodić rekao je da je riječ o 150.000 KM za samozapošljavanje, 50.000 KM za zapošljavanje mladih visokoobrazovanih kadrova i 65.000 KM poslodavcima za zapošljavanje novih radnika.
– Tu je i 30.000 KM za podršku preduzećima za uvođenje standarda kvaliteta, 20.000 KM, 5.000 KM za pomoć izvozu proizvoda na strana tržišta, a novina je 20.000 KM za preduzetničke inicijative žena, odnosno 3.000 KM po jednoj korisnici – precizirao je Vojvodić.
Jedan od uslova za ove podsticaje je da je kandidat na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, da djelatnost za koju se traži podsticaj bude proizvodna i da se godinu nakon završetka projekta ne može odjaviti djelatnost niti vratiti na biro.
– Uglavnom je riječ o projektima koje provodimo već treću godinu i polovina dosadašnjih korisnika ostala je u poslu, a polovina se pravdala svjetskom ekonomskom krizom, pogoršanim uslovima poslovanja i povećanjem poreza i doprinosa – rekao je Vojvodić. (SRNA)