ONTOCHAIN – objavljen 2. javni poziv u oblasti blockchain tehnologija

Razvojna agencija Republike Srpske u okviru Evropske mreže preduzetništva, obavještava sve zainteresovane da je otvoren drugi javni poziv za inovatore koji razvijaju rješenja za upravljanje znanjem zasnovana na blockchain tehnologijama.

Projekat ONTOCHAIN, finansiran је od strane Evropske Komisije, a ukupna vrijednosti iznosi 1,3 miliona evra.

Odabrani učesnici će dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 145 hiljada evra , besplatnu obuku i pristup vrhunskoj infrastrukturi.

• Prijavite se na F6S najkasnije do 15. septembra, do 17:00 sati po srednjoevropskom vremenu;
• ONTOCHAIN dodjeljuje grantove do 145 hiljada evra ;
• Besplatan pristup najsavremenijoj infrastrukturi;
• Mentorstvo i veze sa potencijalnim partnerima;
• Saznajte više o samom pozivu na ONTOCHAIN veb sajtu;

ONTOCHAIN omogućava internet inovatorima da razvijaju pouzdana rješenja za upravljanje znanjem zasnovana na blockchain-u koja će biti dio novog softverskog ekosistema. Koncept koji leži u osnovi ovog ekosistema je bolji udio znanja i vrijednosti na internetu i to za različite domene kao što su zdravlje, ekonomija, mobilnost, javne usluge, energija i održivost, vijesti, mediji, zabava, industrija 4.0, turizam. Projektom upravlja 7 partnera sa komplementarnom ekspertizom koja čini jezgro ekosistema: European Dynamics (Luksemburg), Univerzitet u Ljubljani (Slovenija), IntelliSemantic (Italija), iExec Blockchain Tech (Francuska), Atinski univerzitet za ekonomiju i biznis (Grčka), Njemačko- Grčka trgovinska i industrijska komora (Grčka) i F6S (Irska).

Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske stoji na raspolaganju zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja putem imejla: een@rars-msp.org