Održane audicije u Banjaluci i Prijedoru

Počela je druga sezona TV šoua „Naš biznis“ u produkciji Radio-televizije Republike Srpske. Poslije velikog uspjeha prve sezone serijala, početak druge sezone obilježilo je veliko interesovanje građana koji su pokazali kreativnost i želju da pokrenu vlastiti posao. Borba za učešće u TV šouu „Naš biznis“ i osvajanje prve nagrade biće žestoka.

-Izgleda da su prošlogodišnji serijal i njegove pobjednice natjerale građane da razmišljaju o ljekovitom bilju, pa smo na audiciji u Banjaluci imali nekoliko kandidata koji su razmišljali u tom pravcu. Pored toga, dosta kandidata je imalo ideje koje se tiču eko-turizma. Svi članovi žirija bili su potpuno objektivni kod ocjenjivanja poslovnih ideja i mislim da smo do sada uradili dobar posao i odabrali najbolje kandidate, rekao je Mario Milanović, član žirija iz Preduzetničkog centra Univerziteta u Banjaluci.

Kandidati koji su se ove godine prijavili da učestvuju u TV šouu „Naš biznis“ imaju nešto “lakši” posao od kandidata koji su prošle godine “probijali led”. Sada već svi znaju da se moraju dobro pripremiti, da moraju na najbolji način prezentovati svoju ideju i da ne smiju odustajati dok ne ubijede članove žirija da su upravo oni najbolji. Gotovo svi kandidati priznaju da su htjeli da se prijave na audiciju u prvom serijalu, ali da jednostavno nisu imali hrabrosti. Prošli serijal redovno su pratili svake srijede na programu Radio-televiziji Republike Srpske. Prošlogodišnji kandidati, posebno finalisti, podstakli su ih da ove godine i oni pokušaju da dođu do vlastitog preduzeća.

-Razmišljao sam da se prijavim i prošle godine, ali sam u posljednjem trenutku odustao. Mislim da je moja ideja dobra i da se svidjela članovima žirija. Za svoju rakiju već sam dobio nekoliko nagrada za kvalitet. Želim od nje da napravim brend. Posebno sam razmišljao o imenu rakije i za sada ću samo reći-ako Rusi mogu da imaju votku koja nosi ime predsjednika, zašto ne bi i mi imali takvu rakiju, rekao je kandidat broj jedan u ovogodišnjem šouu Saša Tošić iz Mrkonjić Grada.

I takmičarski timovi koji su došli na audiciju u Prijedoru bili su ubijeđeni da njihova poslovna ideja zaslužuje šansu. Članovi žirija pažljivo su razmotrili svaku ideju i najboljima pružili priliku za nastavak takmičenja.

Ekipa TV šoua „Naš biznis“ nastavlja sa audicijama. U nedjelju 17. aprila, u 12 časova smo u dobojskom Centru za kulturu, audicija u Brčkom je u ponedjeljak 18. aprila u 18 časova u u Domu kulture u 18, a u Bijeljini 19. aprila u 18 časova u Informativnom centru Radio-televizije Republike Srpske.

Poslije sedmodnevne pauze, ekipa TV šoua “Naš biznis” nastavlja sa audicijama po gradovima Republike Srpske. Elektro-tehnički fakultet u Lukavici biće domaćin audicije zakazane za 26. april u 18 časova, a Dom kulture u Trebinju audicije zakazane za 27. april u 18 časova.