Održana obuka na temu „Preduzetničke kompetencije“ u okviru novog ciklusa Akcelerator programa u Istočnom Sarajevu

U okviru novog ciklusa Akcelerator programa, koji Razvojna agencija realizuje u Istočnom Sarajevu, juče je održana prva obuka za početnike u poslu na temu „Preduzetničke kompetencije“ od strane predavača Marka Kakuće i Nikole Poluge. Priliku da učestvuje u ovom ciklusu dobilo je 14 pojedinaca i timova sa područja Istočnog Sarajeva koje je odabrala stručna Komisija nakon prezentacije njihovih poslovnih ideja.

Odabrani kandidati u narednih mjesec i po učestvovaće u programu podrške koji obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja, te povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Pale – Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radomir Božić pozdravio je učesnike i poželio im uspješan rad i usvajanje znanja i vještina koje će im pomoći u realizaciji njihovih poslovnih ideja.

Program se organizuje u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu – OJ Ekonomski fakultet Pale, Gradom Istočno Sarajevo, opštinama u sastavu Grada Istočno Sarajevo, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.