Održan seminar o regionalnom povezivanju u procesu proizvodnje, prerade i distribucije poljoprivrednih proizvoda

U organizaciji Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i udruženja SANDNES SSD, 25. i 26. februara 2010. godine u hotelu „San“ u Laktašima, održan je seminar o temi „Regionalno povezivanje svih glavnih učesnika u procesu proizvodnje, prerade i distribucije poljoprivrednih proizvoda“.
Cilj seminara bio je da uspostavi i poboljša veze između poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, distributera i predstavnika trgovine na veliko.
U radu seminara su, osim domaćina, učestvovali i predstvanici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, Fondacije „Instrument za podršku razvoju poljoprivrede“, predstavnici odjeljenja za poljoprivredu Opština Derventa, Modriča, Brod, Teslić, Gradiška, Srbac i Kotor Varoš, predstavnici velikih trgovačkih lanaca „Merkator“ i „Delta Maksi Grup“, profesori s Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, predstavnici USAID projekta „Farma“ i predstavnici proizvođača.
Seminar je omogućio razmjenu iskustava i predstavljanje potreba svih učesnika, te razmjenu informacija o specifičnim potrebama.