Održan sastanak sa predstavnicima lokalnih zajednica i lokalnih razvojnih agencija

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo,  organizovala  je juče  u Istočnom Sarajevu redovan godišnji koordinacioni sastanak sa predstavnicima lokalnih zajednica i lokalnih razvojnih agencija u Republici Srpskoj.

Cilj sastanka bio je da se predstave  trenutne aktivnosti i projekti koje provodi Agencija a koji bi mogli predstavljati osnovu za buduću međusobnu saradnju.

Na sastanku su predstavljeni projekti „Evropska mreža preduzetništva RS“, program „Prilika plus“, projekti podrške lokalnom ekonomskom razvoju, potrebe i mogućnosti saradnje na razvoju i promociji poslovne i  preduzetničke infrastrukture, kao i projekat „Market mejkers“. Takođe, svoje aktivnosti prezentovale su i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, Gradska razvojna agencija Banja Luka i Agencija za ekonomski razvoj Grada Prijedor.

Sastanak je bio i prilika da se predstavnici Agencije upoznaju sa aktivnostima, problemima i planovima lokalnih zajednica i lokalnih razvojnih agencija, te da se definišu modaliteti buduće zajedničke saradnje na određenim projektima.