Održan Sajam učeničkog preduzetništva

Nakon Banje Luke, juče je i u Sarajevu održan 11. Sajam učeničkog preduzetništva, koji organizuje “Business Innovation Program (BIP).  Na sajmu se predstavilo 90 učeničkih kompanija i oko 600 učenika i 40 nastavnika srednjih škola iz BiH koji su u protekloj godini prošli kroz program za obuku na polju započinjanja vlastitog posla.

Učesnici sajma, koji je bio takmičarskog karaktera, imali su priliku da izlože rezultate svog jednogodišnjeg poslovanja, da se međusobno uporede, testiraju svoju konkurentnost i prošire mrežu kontakata.

Predstavnice Agencije učestvovale su u radu žirija koji je imao zadatak da odabere po tri najuspješnije kompanije u kategorijama: najbolji poslovni plan, najbolji štand ili logo i najbolji proizvod ili usluga kao i tri kompanije u svim kategorijama.

Tri najbolje kompanije u svim kategorijama, prema mišljenju žirija, su preduzeća “Buba ” iz Srebrenice , “PPT” iz Odžaka i “Synatix” iz Maglaja koji su nagrađeni učešćem na ljetnom kampu koji će se u junu održati u Sutomoru u Crnoj Gori.