Održan prvi info dan u okviru eDigiStars projekta

Prvi info dan u okviru eDigiStars projekta održan je juče, onlajn, putem Zoom platforme. Učesnici su imali priliku da saznaju više informacija o eDigiStars projektu i projektnim partnerima, kao i o inovativnim alatima POWERYOU, CAMPUS i LABEL koji se razvijaju u okviru projekta.

Poseban doprinos događaju pružili su međunarodni eksperti koji su prenijeli svoja iskustva i predstavili tekuća dostignuća, u oblasti digitalne edukacije i zapošljavanja starijih u Evropi, koja će biti od velikog značaja za provođenje eDigiStars projekta u narednom periodu.

Događaj je organizovan kao jedna od aktivnosti u okviru projekta „Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme“ – eDigiStars“ čiji je cilj razvoj održivog ekosistema koji će omogućiti starijim osobama zaposlenje ili samozaposlenje kroz izgradnju digitalnih vještina.

Projekat je sufinansiran iz sredstava ERDF, IPA i ENI fondova u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa u kojem učestvuje 14 partnera uključujući i Razvojnu agenciju Republike Srpske kao jedinog partnera iz Bosne i Hercegovine. Vodeći partner u projektu je Innoskart – IKT klaster (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) iz Mađarske, a ostali partneri u projektu su iz Austrije, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Češke Republike, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Bugarske. Projektni konzorcijum čini i 5 pridruženih strateških partnera iz Mađarske, Ukrajine, Austrije, Češke Republike i Slovenije. Projekat je počeo da se provodi 01. jula 2020. godine, a predviđeno vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci.