Održan okrugli sto o temi “Osiguranje kvaliteta u neformalnom preduzetničkom učenju”

U Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća danas je održan okrugli sto o temi “Osiguranje kvaliteta u neformalnom preduzetničkom učenju”.

Okrugli sto održan je u okviru projekta ELES, a prisustvovali su mu osim predstavnika RARS i predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS, Ministarstva prosvjete i kulture RS, Privredne komore RS, Zavoda za obrazovanje odraslih RS i Republičkog pedagoškog zavoda RS. Tom prilikom predstavljena je radna verzija EU dokumenta o osiguranju kvaliteta u neformalnom obrazovanju, kao i Mapa puta.

EU daje značajnu podršku cjeloživotnom obrazovanju, te razvija politike i programe podrške cjeloživotnom obrazovanju u kojem usklađivanje potreba tržišta rada i raspoloživosti radne snage, kao i zanimanja koja se stiču tokom obrazovanja, ima veoma značajnu ulogu.

Bosna i Hercegovina, kao potencijalni kandidat za pristupanje  Europskoj uniji prihvatila je koncept cjeloživotnog poduzetničkog učenja, kako u formalnom, tako i u neformalnom obrazovanju.