Obuku za samozapošljavanje uspješno završila 23 kandidata iz Trebinja

U Trebinju su danas dodijeljeni certifikati polaznicima koji su uspješno završili obuku za samozapošljavanje koju je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Certifikate za 23 polaznika dodijelio je Dobroslav Ćuk, načelnik Opštine Trebinje.
Tom prilikom predstavljena su i tri poslovna plana: otvaranje motela, dječije igraonice i vrtića, kao i poslovni plan za pokretanje proizvodnje autohtonih proizvoda.
Svim kanidatima koji su prošli edukaciju, ačiji poslovni plan ima potencijal, Agencija će pomoći u izradi kreditne aplikacije za sredstva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a ukoliko pokrenu preduzeće biće im na raspolaganju i stručna konsultantska pomoć.
Osim u Trebinju, Agencija će ove godine organizovati obuke za samozapošljavanje i u opštinama Modriča, Doboj, Bijeljina i Mrkonjić Grad. Više informacija o treninzima zainteresovani kandidati mogu dobiti u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća ili u lokalnim razvojnim agencijama u ovim opštinama.