Obuka za unapređenje izvoza

EBRD, Savjetovanje za mala preduzeća (EBRD ASB) poziva konsultante, osobe koje rade u izvozu ili prodaji, i druge da učestvuju u  Export Business Diagnostic Training koji će biti održan od 01-03.11.2016. u prostorijama Spoljnotrgovinske komore u Sarajevu. Trening finansira Evropska unija kroz program „Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u  Bosni i Herzegovini“. 

Naučićete da definišete izvoznu strategiju. Ovo je obuka koja je fokusirana na sposobnosti učesnika da identifikuju područja za profitabilan rast izvoza njihovih organizacija. Po završetku obuke učesnici će biti u stanju da: 

-Analiziraju spremnost kompanije za izvoz.
-Primjene alate analize proizvodnje i proizvoda – i predlože načine unapređenja za izvoz.
-Koriste odgovarajuće metode da pozicioniraju kompaniju na izvoznim tržištima.

Obuka će biti isporučena na engleskom jeziku. Cijena obuke je 280 KM i uključuje materijale, ručak i osvježenje. Obuka je razvijena za EBRD i držaće je Robert Fonteijn, profesor na Innovation, Emerging Markets and Digital Transformation pri ISEG Business & Finance School u Parizu i međunarodni direktor za Elevation Learning (London), partner u firmi Spider Management Technologies (Kiev) i izvršni direktor Expro.

Zainteresovani mogu popuniti aplikaciju na sljedećem linku https://goo.gl/forms/HhtPslpL0bwhb4Zz1 ne kasnije od  15.10. 2016. Broj učesnika je ograničen.

O pitanjima vezanim za obuku i za sve  dodatne informacije obratite se  EBRD ASB kancelariji u Sarajevu, Edina Uzunović, na telefon: + 387 33 257 919 ili mejlom na muhareme@ebrd.com