Obuka za izradu poslovnog plana i za slijepe i slabovidne

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić posjetio je danas Opštinsku organizaciju slijepih i slabovidnih u Tesliću i sa njenim članovima razgovarao o aktivnostima koje mogu da poboljšaju njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje,  jer je to jedan od najvećih problema sa kojim se ova kategorija suočava. 

Dogovoreno je da se krajem godine organizuje okrugli sto koji bi okupio sve relevantne institucije, a na kojem bi se razgovaralo o tome kako poboljšati zapošljivost slijepih i slabovidnih na području Republike Srpske.

“Agencija u okviru svojih redovnih aktivnosti organizuje obuku iz oblasti poslovnog planiranja u koje planiramo uključiti i ovu kategoriju građana. Tokom ljeta jedan ciklus obuke organizovali smo u Banjoj Luci za žene, buduće preduzetnice, a Programom rada za narednu godinu predvidjećemo takve vrste edukacija i za sva zainteresovana slijepa i slabovidna lica” – rekao je ovom prilikom Đukić. 

On je, takođe, istakao da Opštinska organizacija slijepih i slabovidnih u Tesliću ima dosta iskustva u pripremi i provođenju projekata, pa će se u narednom periodu raditi na zajedničkim aplikacijama prema donatorima za projekte zapošljavanja.