Obuka mentora praktične nastave

U okviru projekta „Gastrofokus“ koji se finansira kroz program Prilika plus koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a finansijski podržava Vlada Švajcarske, u Banjoj Luci organizovana je obuka za  mentore praktične nastave iz oblasti ugostiteljstva. Obuku je organizovala Gradska razvojna agencija Banja Luka koja provodi aktivnosti u okviru projekta „Gastrofokus“. 
Obuku, održanu 24. septembra u prostorijama Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Banja Luka, vodio je profesor iz te škole Predrag Tošić. Obuka je bila namijenjena radnicima ugostiteljskih objekata koji su u direktnoj vezi sa učenicima koji obavljaju praktičnu nastavu, ali i svim zainteresovanim koji imaju želju da steknu profesionalna iskustva u mentorskom radu sa učenicima.
Radionica je održana sa ciljem sticanja neophodnih vještina iz savremenih, psihološko-pedagoških teorija, kao i modela nastave za mentorsko vođenje praktične nastave u ugostiteljskim objektima. Svim učesnicima biće uručene potvrde o uspješnom završetku obuke za mentore.