Obuka iz kontrolinga za predstavnike 11 preduzeća

Razvojna agencija Republike Srpske u okviru Evropske mreže preduzetništva, a u saradnji sa Međunarodnim udruženjem kontrolera ICV InternationalControllerVerein, organizuje danas i sutra u Istočnom Sarajevu obuku za prvi modul u oblasti kontrolinga. Cilј obuke, kojoj prisustvuju predstavnici 11 privrednih subjekata iz Republike Srpske, je sticanje osnovnih znanja i tehnika iz ove oblasti koja pomaže upravlјanju preduzećem.

Obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela a obuhvata nekoliko modula iz oblasti TOT (trening za trenere) kontrolera,  operativni i strateški kontroling alati, excel u kontrolingu, upravlјanje radnim timovima i timski rad.

Svi polaznici koji uspješno završe obuku dobiće odgovarajući certifikat.

Ovo je treća godina da Agencija organizuje obuku iz oblasti kontrolinga. Kontroling je njemačka metodologija upravlјanja preduzećem kojom se prikuplјaju informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih odluka kao što je izrada budžeta, strateško planiranje, obračun troškova i učinaka, interno informisanje i izvještavanje, planiranje investiranja i dezinvestiranja, analiziranje poslovanja preduzeća, uvođenja elektronske obrade podataka, posebna istraživanja i sl.