Riječ direktora

Poštovani,

oslanjajući se na strateške razvojne dokumente Republike Srpske, domaću i evropsku regulativu, Razvojna agencija Republike Srpske (RARS) od svog osnivanja sve svoje aktivnosti usmjerava na razvoj, prije svega nefinansijske institucionalne podrške privrednim subjektima, kao i stvaranje sistemskog ambijenta za izgradnju preduzetničkog društva i promociju preduzetništva.

Mi smo servis privredi, ali i kreatorima razvojnih politika i donosiocima klјučnih odluka, kako bi na temelјu ozbilјnih analiza potreba ovog sektora kreirali najefikasnije mjere za njegov dalјi rast i razvoj. Što se zemlјe Zapadnog Balkana više približavaju Evropskoj uniji, privatni sektor dobija sve više mogućnosti, ali je istovremeno suočen i sa ozbilјnim izazovima. Zbog toga je jedan od klјučnih prioriteta za održivi ekonomski razvoj u regionu podrška preduzećima, posebno onim koja imaju kapacitet da igraju ozbilјne tržišne utakmice, ali i pobjeđuju.

Samo konkurentan privatni sektor, oslonjen na inovacije i znanje, sa izraženim potencijalom rasta i snagom da dodatno ojača izvoz, stvara od Republike Srpske poželјnu poslovnu lokaciju i mjesto za ugodan život i rad.

U skladu sa svojim novim nadležnostima i Razvojna agencija Republike Srpske konstantno jača svoje kapacitete kako bi na još efikasniji način odgovorila zadacima i izazovima aktuelnog, ali i budućeg vremena. U saradnji sa nadležnim institucijama, još snažnije i odgovornije radimo na unapređenju razvoja preduzetništva i podsticanju ulaganja u mala i srednja preduzeća. Brojnim programima i projektima nastojima da doprinesemo unapređenju poslovanja privrednih subjekata na domaćem tržištu ali i u izvoznim aktivnostima, aktivno radimo na privlačenju i realizovanju ulaganja i drugim aktivnostima koje doprinose razvoju privrede Republike Srpske.

I zato, ako vam je potrebna podrška za realizaciju poslovne ideje ili unapređenje postojećeg biznisa, dodatni izvor finansiranja, poslovno povezivanje, pronalazak novih tržišta, investiciona lokacija ili novi dobavlјači, možete računati na našu profesionalnu pomoć.

Naša vizija je Republika Srpska – vodeća destinacija za razvoj privatnog poslovanja u Jugoistočnoj Evropi.

S poštovanjem,

Marinko Đukić