Nove investicije u Poslovnu zonu Ramići

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić sa saradnicima obišao je danas Poslovnu zonu “Ramići”, u koju je ove godine planirano ulaganje oko 700.000 KM.
– Iduće sedmice, na sjednici Skupštine Grada naći će se i program uređenja građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni, kojim je predviđeno oko 700.000 KM za nastavak infrastrukturnih radova i dodatno opremanje komunalne infrastrukture. Ukoliko bismo uspješno završili razgovore sa inostranim partnerima, to bi značilo da u ovoj godini možemo da kompletiramo komunalnu infrastrukturu na ovom prostoru i da praktično sve čestice budu dostupne i da one koje nisu izlicitirane, budu date na prodaju – kazao je gradonačelnik Radojičić.
Cilj je, kako je istakao – da u drugom kvartalu imamo jedan dio čestica, lokacija ili objekata na prodaju, ali u svakom slučaju da do kraja godine bude čista situacija sa ovom zonom i da se radi dalje.
– Plan je da se osim ove industrijske zone, koju Grad trenutno ima, radi na procjeni lokacija i razvoju drugih zona, a da li proširenjem ove postojeće ili na nekim drugim lokacijama to je stvar procjene i nove studije – naglasio je Radojičić.
Već je identifikovano oko desetak lokacija, kao potencijalne za buduće industrijske zone.
-Najinteresantnije su one koje su na glavnim saobraćajnicama i u kojima je najlakši pristup komunalnoj infrastrukturi. U osnovi, cilj je da se ovdje dovede što više proizvodnih preduzeća i da se dobije što više radnih mjesta u realnom sektoru – zaključio je gradonačelnik.
Inače, u Poslovnoj zoni izlicitirano je 11 građevinskih parcela i unutar zone radi deset investitora, s tim što je jedan investitor kupio dvije građevinske parcele.
-Trenutno su aktivna četiri gradilišta, od kojih su tri građevinske dozvole izdate u Gradskoj upravi i jedna u resornom ministarstvu – rekli su iz nadležnog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Izvor: Grad Banja Luka