Norveški investitori zainteresovani za ulaganje u RS

Investitori iz Norveške veoma su zainteresovani da ulažu u Republiku Srpsku, što je potvrda da u Srpsku vrijedi ulagati i da su mogućnosti brojne.

Ovo je potvrdio v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac nakon jučerašnjeg sastanka sa ambasadorom Kralјevine Norveške u BiH Olavom Rejnertsenem u Banjaluci.

Ambasador Kralјevine Norveške u BiH Olav Rejnertsen rekao je da postoji nekoliko investicionih grupa iz Norveške koje traže prilike za ulaganje u Republiku Srpsku i FBiH, uglavnom u području solarne i energije vjetra.

On je podsjetio da je prije godinu uspostavio bilateralnu poslovnu asocijaciju između BiH i Norveške, čija je glavna svrha da prenese norveškim investitorima koji se potencijali nude u BiH.

– Uvjerio sam se da postoji puno potencijala u zelenoj energiji. To je dovelo do današnjeg sastanka na kojem smo razgovarali o konkretnim finansijskim prilikama za investitore – naglasio je norveški ambasador.

Rejnertsen je istakao da veliki norveški investitori, sa investicijama od 300-400 mil EUR, traže okolinu koja je predvidlјiva i sigurna.

– Zato razgovaramo kako sa korporacijama, poslovnim asocijacijama, tako i sa političarima u Republici Srpskoj. Čim se okonča trenutna politička kriza u BiH, norveški investitori su spremni da ulažu – rekao je Rejnertsen, saopšteno je na sajtu IRB RS.

Izvor: ba.ekapija.com